Lactatiedeskundige...

Als lactatiedeskundige, bent u een belangrijke schakel tussen het pasgeboren kind en de ouders, vooral met de moeder. Een goed en gezond voedingspatroon is cruciaal voor een goede start. Is deze hoe dan ook verstoord, weet u als geen ander hoe verstrekkend de gevolgen hiervan kunnen zijn. Denk hierbij aan de moeder die kiest voor het geven van borstvoeding en haar frustratie als dit niet lukt. Denk aan krampjes en  reflux,  aan afwijkend slaap- en huilpatroon, die allemaal hun oorsprong kunnen hebben in een afwijkend drinkpatroon. Denk aan het mogelijk mislopen van belangrijke voedingsstoffen voor de ontwikkeling als een kind niet goed kan zuigen of onvoldoende hoeveelheden drinkt.

Oorzaak hiervan kunnen een overprikkeling van de zenuwen zijn, die het zuig- en slikpatroon en/ of de spijsvertering reguleren. De overprikkeling van de zenuwen komen veelal door bewegingsbeperkingen en spanningen in de schedel, het bekken of de wervelkolom.  Maar ook elders in het lichaam van het kindje kunnen bewegingsbeperkingen, spanningen en blokkades tot een disfunctie van met name het spijsverteringsstelsel leiden. Bij een voorkeurshouding van het hoofd, veroorzaakt door een bewegingsbperking in de nekwerveltjes, kan het kindje vaak het hoofd niet goed draaien, wat het drinken aan een borst of aan de fles in een bepaalde positie belemmerd. Hieraan is te denken, wanneer een stuwingsproblematiek zich altijd in de zelfde borst voordoet.

.

Osteopathie leidt

tot het herstel

van de

lichaamfuncties

De osteopatische behandeling

 

Osteopathie kan met zachte technieken het lichaam van het kindje van vervelende bewegingsbeperkingen in schedel en lichaam verlossen en daarmede voor een normale functie van alle lichaamsstructuren zorgen, waardoor het kindje zich goed kan ontwikkelen en ouders rustiger slapen.

Uiteraard kan ook de moeder last hebben van bewegingsbeperkingen in het lichaam, die tot allerlei problemen bij het voeden van het kind, maar ook bij de moeder zelf kan leiden. Denk aan stuwingsproblematiek, of klachten in bovenrug, nek en armen.

 

Vaak kan het gunstig zijn om preventief te handelen, op het moment dat een vrouw beslist borstvoeding te gaan geven. Dat wil zeggen in het laatste trimester van de zwangerschap. Hoe dan ook, voor veel gevallen kan osteopathie een oplossing bieden.

 

De osteopaat heeft uitgebreide medische kennis en is geschoold om de grenzen van zijn vak te herkennen. Bij twijfel over de ernst van een aandoening wordt altijd doorverwezen naar een arts.

Klik hier voor de pagina van uw beroep voor meer informatie:

Judith Walter       Kerkraderweg 9     6416 CC  Heerlen      06 - 4935 9605