Enkele praktische zaken

 

 

Consult en tarieven:

Volledig osteopathisch consult/ behandeling*

 

Osteopathische behandeling  kort**

 

Osteopathische screening***

45 - 60 minuten

 

30 minuten

 

30 minuten

79 euro

 

55 euro

 

45 euro

De meeste zorgverzekeringen vergoeden osteopathie

*Een volledig eerste consult duurt altijd een uur. Dit om een volledige intake en onderzoek en een eerste behandeling te kunnen waarmaken! Een vervolg consult duurt normaliter minimaal 45 minuten.

 

**In enkele  gevallen kan – in overleg-  een korte behandeling volstaan. Dit is meestal bij kortdurende klachten of bij de behandeling van babytjes en kinderen het geval.

 

*** Een osteopathische screening dient uitsluitend ter vaststelling van een mogelijke diagnose en daarmee indicatie of contra-indicatie voor osteopathie. Er is geen behandeling  inbegrepen!

 

 

De praktijk: Kerkraderweg 9 - 6416 CC  Heerlen   tel. 06 - 4935 9605

De praktijk bevindt zich op de 2e verdieping van de BMV Molenberg (voormalig Broederhuis). Er is een lift aanwezig!

Links naast de ingang vindt u een intercom installatie. Met de pijltoetsen wordt u door een menu geleid. Kies Osteopathie Zuid en druk vervolgens op de bel.

 

Het is aan te bevelen om ruim tijd in te plannen, gezien osteopathie geen klokwerk is.

U ontvangt de factuur online of per post en kunt deze indienen bij u zorgverzekeraar.

Annuleringen van afspraken dienen ruim van tevoren (minstens 24 uur) te worden doorgegeven.

Bij verzuim wordt de door u geboekte tijd met 75% van het volledige bedrag in rekening gebracht.

Let op, dit kunt u NIET in rekening brengen bij u zorgverzekeraar!

 

 

Toegankelijkheid en zorgverzekering

 

Voor osteopathie is geen verwijzing nodig!

De meeste zorgverzekeraars vergoeden osteopathie geheel of gedeeltelijk uit het aanvullende pakket. Voor meer informatie over de vergoeding neem altijd eerst contact op met u zorgverzekering!

De osteopaat vervangt NIET de huisarts of specialist. Heeft u twijfel over de ernst van uw aandoening, raadpleeg altijd uw huisarts!

 

Meer informatie over osteopathie en de vergoeding ervan kunt u ook lezen op de site van de Nederlandse Vereniging voor Osteoapthie (NVO)  www.osteopathie.nl !

 

Weet u niet zeker of osteopathie geschikt is voor uw klachten,

neem dan gerust contact voor vrijblijvende informatie en advies!

 

 

1998-2002: Opleiding fysiotherapie Hogeschool Zuyd, Heerlen;  afgerond met diploma/ bachelor (Bc)

2003: Orthopedische rugscholing, Hamburg (D), afgerond met certificaat

2003-2004: Opleiding psychomotoriek, Rheinische Akademie, Bonn (D), afgerond met certificaat

2005: Manuele Lymfedrainage, Asdonkschule Essen (D), afgerond met certificaat

2006-2011: Parttime basisopleiding Osteopathie (DO),  IAO Gent (B), afgerond met certificaat

2010-2012: Masteropleiding Osteopathie (MSc), IAO/ FHG Tirol, afgerond met diploma, DO-MSc.Ost.

2014-2016: Postgraduate opleiding osteopathie bij kinderen, Pantha Rhei (NL), afgerond met certificaat.

 

 

 

Over Judith Walter,

OsteopaatDO-MSc.Ost.

 

 

Judith heeft in 2012 haar studie osteopathie met de titel master of science in osteopathic medicine (summa cum laude)  afgerond. Tevens kreeg zij haar D.O. (diploma osteopathie). Voorheen heeft zij 10 jaar met veel plezier als fysiotherapeute gewerkt, waarin zij in 2002 aan de Hogeschool Zuyd afstudeerde.

 

Zij behandelde vanaf begin af aan zowel volwassenen als ook kinderen door haar fulltime werk te verdelen over twee banen. Deels werkte zij in verschillende praktijken in Duitsland en Nederland, met mensen met de meest uiteenlopende klachten. Het andere deel werkte zij in een medisch kinderdagverblijf in Duitsland, waar zij kinderen met verschillende ziektebeelden behandelde. De meest voorkomene problematiek bij kinderen waren motorische achterstand, concentratie- en gedragsstoornissen. Juist deze kinderen wekten de behoefde in haar, om kinderosteopathie te leren, om deze veel voorkomende problemen beter de baas te kunnen worden of nog mooier, deze misschien wel te helpen voorkomen!

Ook in de therapie van volwassenen merkte zij toenemend de limitaties van haar vak (fysiotherapie) en wilde zij haar kennis van het lichaam verbreden om het in zijn complexiteit beter te kunnen begrijpen en zo vooral hardnekkige klachten de baas te worden.

Sinds eind 2014 werkt zij naast haar werkzaamheden als osteopaat in Keulen, deeltijd in haar praktijk in  Heerlen. In 2016 rondde zij de postgraduate specialisatie in kinderosteopathie af.

Judith woont met haar partner, zoontje en dochtertje in Heerlen

“Hoewel osteopathie ook zeker niet de antwoord op alle vragen heeft, heb ik ongelofelijk veel meer inzicht gekregen in het functioneren en dysfunctioneren van het lichaam, gezondheid en ziekte.  En de osteopathie leeft ervan, te blijven vragen. De mens staat bij deze vragen centraal! Elke patiënt is uniek en heeft zijn eigen weg achter zich, die invloed neemt op het ontstaan van zijn/ haar klacht(en). Als osteopaat vraag ik iedere keer niet alleen de patiënt, maar ook het lichaam, om mij het verhaal te vertellen. En ik neem het verhaal serieus. Uiteraard mag uzelf ook vragen stellen, het gaat immers om u of u kind!

 

Mijn doelstelling is heel eenvoudig: helpen. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen werk ik waar nodig, mogelijk en gewenst  ook met andere disciplines samen.  Als ik zelf het gevoel heb u niet te kunnen helpen, of osteopathie alleen niet voldoende is om het probleem te verhelpen, zal ik niet aarzelen om u door te sturen. Goede en efficiënte zorg ligt voor mij in interdisciplinaire samenwerking en in een goede communicatie. Daarbij zijn cursussen en het volgen van wetenschappelijke ontwikkelingen in de osteopathie en gerelateerde vakken een must voor serieus werkende osteopaten. Immers wordt hierdoor de kwaliteit, waar u recht op hebt, gewaarborgd.”

 

 

Judith Walter        Kerkraderweg 9         6416 CC  Heerlen         06 - 4935 9605